Особливості стратегічного управління підприємствами сфери ІТ в Україні - Скупейко, В. В.; Гайдукевич, Р. О.; Мазурак, М. І.; Літавий, К. М.; Кецик , Р. М.; Ботош, О. Ф. (Академічні візії, 2024)
У сучасних умовах розвитку інформаційних технологій особливе значення набуває стратегічне управління підприємствами сфери ІТ, оскільки воно дозволяє забезпечити конкурентоспроможність та стійкий розвиток компаній у цьому секторі. Дослідження особливостей стратегічного управління підприємствами сфери ІТ в Україні має велике значення для практичного застосування управлінських рішень в умовах сучасного бізнесу. Актуальність теми зумовлена стрімким розвитком української ІТ-галузі та її важливістю для економіки країни. Автором виявлено основні аспекти стратегічного управління, які є ключовими для українських ІТ-підприємств. Результати дослідження дозволили визначити основні фактори успіху у цій галузі, такі як використання новітніх технологій, гнучкість управлінських підходів та активна участь у глобальних ініціативах. У статті детально розглянуто сучасний стан сфери ІТ в Україні, проведено аналіз основних тенденцій розвитку галузі та визначено основні сфери впливу стратегічного управління на успішність підприємств. Також досліджено практичний досвід та інноваційні підходи до стратегічного управління, властиві українським компаніям. Висновки показують, що результати дослідження є актуальними та можуть бути використані для підвищення ефективності управління українськими ІТ-підприємствами та підвищення їх конкурентоспроможності на світовому ринку.