Педагогічні умови формування правової компетентності студентів закладу фахової передвищої освіти - Коровяк , Богдан Едуардович; Горохівська , Тетяна Миколаївна (Академічні візії, 2024)
У статті здійснено теоретичний аналіз проблеми виокремлення педагогічних умов формування правової компетентності студентів закладу фахової передвищої освіти. Проаналізовано наукові дослідження, присвячені особливостям визначення педагогічних умов становлення правової компетентності, в результаті чого з’ясовано, що сьогодні серед вітчизняних дослідників відсутнє їх однозначне розуміння. Окреслено особливості формулювання сутності та змісту понять «умова», «педагогічні умови». Визначено та охарактеризовано педагогічні умови формування правової компетентності: наповнення змісту правової підготовки активними формами і методами навчання; комплексний підхід до формування правової компетентності, посилення професійної спрямованості правових знань, умінь та навичок; формування позитивної мотивації та ціннісного ставлення студентів до права; діагностика, оцінка і аналіз результатів, корекція формування правової компетентності студентів.