Використання хмарних технологій в процесі організації навчання в системі корпоративної освіти - Брантюк , Тарас-Роман Андрійович (Академічні візії, 2024)
У статті досліджується вплив хмарних технологій на корпоративні навчальні програми, акцентується увага на їх масштабованості, гнучкості та здатності покращувати результати навчання. Впровадження хмарних технологій у процес організації навчання в системі корпоративної освіти відкриває також нові можливості для підприємств. По-перше, це зниження витрат на ІТ-інфраструктуру, оскільки хмарні сервіси дозволяють компаніям використовувати потужність зовнішніх серверів і сховищ даних, мінімізуючи потребу в дорогому обладнанні та його обслуговуванні. По-друге, хмарні рішення забезпечують високу мобільність і доступність навчальних матеріалів, що дозволяє співробітникам навчатися в зручний для них час і з будь-якого місця, де є доступ до мережі Інтернет. Така гнучкість має вирішальне значення для розвитку навичок у стрімкому бізнес-середовищі. Також хмарні платформи сприяють персоналізації навчального процесу, дозволяючи адаптувати контент до індивідуальних потреб і цілей кожного співробітника. Це створює умови для більш ефективного навчання, підвищення задоволеності та мотивації працівників. Крім того, хмарні рішення пропонують розширену аналітику та відстеження прогресу, що дозволяє керівникам своєчасно коригувати навчальні програми та визначати найефективніші методи навчання.