Юридичні аспекти захисту конфіденційності та безпеки даних в електронній комерції - Волинець, В. В. (Академічні візії, 2024)
Щоденно у світі електронної комерції відбувається велика різноманітність транзакцій, багато з них вимагають надання доступу до даних споживачів. Однак багато користувачів висловлюють побоювання щодо надання особистих даних через часті випадки зловживання отриманою інформацією, використання її в рекламних цілях або передання третім особам. Щоб уникнути не лише незадоволених клієнтів, а й настання правових наслідків компанії повинні володіти юридичними аспектами захисту конфіденційності та безпеки даних під час здійснення електронної комерційної діяльності. У дослідженні визначено сутність та значення конфіденційності даних у високо конкурентному середовищі ведення бізнесу. Розглянуто необхідність забезпечення відповідності електронної комерції. Деталізовано напрямки впливу конфіденційності даних на бізнес в електронній площині. Структуровано регіональні закони, на основі яких відбувається регулювання захисту даних споживачів товарів та послуг. Згруповано об’єднуючі принципи, які закладені в основу всіх нормативно-правових актів і яких в обов’язковому порядку повинні дотримуватись всі компанії, які працюють з персональними даними. Досліджено сутність політики конфіденційності компанії, визначено її значення та основні елементи. Запропоновано варіанти її розробки. Розкрито необхідність та шляхи забезпечення безпеки даних в електронній комерції.