Використання інноваційних підходів в закупівельній діяльності підприємства для підвищення його конкурентоспроможності - Ковалишин, С. В.; Обухович, Т. О. (Академічні візії, 2024)
Дана наукова робота присвячена дослідженню використання інноваційних підходів у закупівельній діяльності підприємства для підвищення його конкурентоспроможності. У контексті сучасної динамічної економіки та посиленої конкуренції, ефективність закупівельної діяльності стає важливим фактором успіху підприємств. В роботі проведено аналіз теоретичних аспектів закупівельної діяльності та конкурентоспроможності, вивчено основні інноваційні підходи у закупівельній діяльності та їхні переваги. Дослідження включало вивчення факторів успішного впровадження інновацій у закупівельній діяльності, а також аналіз практичного досвіду застосування інновацій на реальних підприємствах. Встановлено, що закупівельна діяльність впливає на конкурентоспроможність підприємства шляхом оптимізації витрат та покращення якості продукції. Результати дослідження показали, що інноваційні підходи можуть сприяти оптимізації процесів закупівель, зниженню витрат та покращенню якості закупівельних процедур. Зазначено, що впровадження інновацій дозволяє підприємствам знижувати витрати на закупівлі та підвищувати якість закупівельних процесів. На основі отриманих результатів розроблено рекомендації щодо практичного впровадження інновацій у закупівельній діяльності для досягнення поставленої мети. Ця робота має практичне значення для керівників підприємств, які прагнуть підвищити конкурентоспроможність свого бізнесу шляхом використання інновацій у закупівельній діяльності.