Економічні ефекти виробництва органічних добрив в рамках формування управлінської звітності економічної безпеки підприємств аграрного бізнесу - Вдовенко, Н. М.; Перегуда, Ю. А. (Академічні візії, 2024)
У статті досліджуються економічні ефекти впровадження технології виробництва органічних добрив для різних груп суспільних інтересів, включаючи фермерів, споживачів, екологічні організації та урядові структури. Особлива увага приділяється формуванню управлінської звітності, яка сприяє забезпеченню економічної безпеки підприємств аграрного бізнесу. Розглядаються механізми та інструменти, що дозволяють оцінити економічну доцільність використання органічних добрив та їх вплив на фінансову стабільність і конкурентоспроможність аграрних підприємств. Досліджується ефективність використання таких добрив для відновлення ґрунту та забезпечення високих врожаїв після збройних конфліктів. Автори аналізують позитивний вплив застосування інноваційних методів сільського господарства на процес післявоєнного економічного та екологічного відновлення, а також їх роль у зміцненні стійкості господарств до економічних викликів. У статті також обговорюються потенційні шляхи підтримки інноваційних методів сільського господарства для стимулювання економічного зростання та підвищення конкурентоспроможності галузі після війни. Зазначено, що формування управлінської звітності, орієнтованої на економічну безпеку, є критично важливим для забезпечення стабільності та конкурентоспроможності аграрних підприємств в умовах сучасного ринку. Ефективна система звітності дозволяє керівникам підприємств приймати обґрунтовані рішення, оптимізувати витрати, мінімізувати ризики та забезпечувати довгострокову фінансову стабільність. Отже, впровадження технологій виробництва органічних добрив у поєднанні з належним управлінським обліком сприятиме стійкому розвитку аграрного сектора, підвищенню його економічної безпеки та задоволенню потреб різних груп суспільних інтересів.