Проєктування ризикостійкості підприємств роздрібної торгівлі: теоретико-методичний підхід - Лупак, Руслан Любомирович; Наконечна , Наталія Володимирівна (Академічні візії, 2024)
У статті обґрунтовано важливість проєктування ризикостійкості підприємствами роздрібної торгівлі, яка стрімко посилюється в міру зростання невизначеності та необхідності адаптації до ринкових викликів. На основі аналізу наукових досліджень зроблено висновки про використання різних теоретико-методичних підходів до проєктування ризикостійкості підприємств роздрібної торгівлі. Визначено низку ризиків, що здійснюють критичний вплив на функціонування та розвиток підприємств роздрібної торгівлі. Розроблено базові положення логіки проєктування ризикостійкості підприємств роздрібної торгівлі, які передбачають поетапне впровадження проєктних управлінських рішень (ідентифікація ризиків, оцінювання ризикостійкості, оцінювання впливу ризиків, проєктування заходів уникнення ризиків). Узагальнено методичний інструментарій проєктування ризикостійкості підприємств роздрібної торгівлі.