Організаційні засади забезпечення безпеки судді та учасників судового засідання - Крамар, Р. І.; Сороківський , М. М.; Медвідь, В. О.; Попко , О. М.; Довгополов, В. М.; Дідик, А. В. (Академічні візії, 2023)
Стаття присвячена дослідженню організаційних засад забезпечення безпеки суддів та учасників судового засідання в контексті сучасних викликів та загроз. Розглянуто ключові аспекти безпеки, включаючи правові, технічні, організаційні та психологічні заходи. Проведено аналіз національних і міжнародних практик у цій сфері, а також визначено роль основних правоохоронних органів у забезпеченні безпеки судової системи. На основі проведеного дослідження запропоновано рекомендації щодо вдосконалення існуючих механізмів захисту для підвищення ефективності та надійності правосуддя. У висновках статті підкреслено важливість комплексного підходу та впровадження новітніх технологій для створення безпечного середовища для здійснення правосуддя.