Детермінація поняття інтегрованих маркетингових комунікацій - Когут , В. А. (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто аналіз визначень терміну "комунікація" у економічній літературі, виокремлено три основні аспекти його використання та надано загальне визначення цього поняття. Автор статті визначає "комунікацію" як багатоплановий процес передачі інформації, знань та емоцій між суб'єктами, що містить не лише обмін повідомленнями, але й взаємодію та встановлення відносин. Розглянуто аналіз визначень терміну " Інтегрованих маркетингових комунікацій " та пропонується визначення як цілісного підходу до управління маркетинговими повідомленнями, що включає координацію всіх каналів комунікації для досягнення узгодженого та послідовного бренду, максимального впливу на цільову аудиторію та підтримки лояльності клієнтів. В процесі написання статті застосовано різні загальнонаукові та спеціальні методи дослідження. За допомогою аналізу та порівняння досліджено погляди вітчизняних та зарубіжних вчених щодо підходів до трактування комунікацій та інтегрованих маркетингових комунікацій. Для теоретичних узагальнення та підбиття підсумків використано абстрактно-логічний метод.