Управління конкурентними перевагами підприємства в кризових умовах - Гнатюк, Дмитро; Ткач, Степан; Кондюк, Сергій; Гаврилюк, Максим; Цісінський , Мирон (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто теоретичні та практичні аспекти управління конкурентними перевагами підприємств в умовах економічної кризи. Здійснено систематизацію основних концепцій та підходів до визначення та оцінки конкурентних переваг, а також проаналізовано стратегії, що дозволяють підприємствам зберігати та зміцнювати свої позиції на ринку під час кризи. Особлива увага приділена інноваційним підходам та інструментам управління, які забезпечують гнучкість та адаптивність підприємств. Висвітлено значення диверсифікації продуктів та послуг, ефективного управління ресурсами, побудови довгострокових партнерських відносин та стратегічного планування. На основі проведеного дослідження розроблено рекомендації для підприємств щодо покращення управління конкурентними перевагами в кризових умовах.