Cтворення і використання відкритих онлайн-курсів навчальних дисциплін на сайті викладача - Ушакова, Оксана Анатоліївна; Ушаков, Микола Ігорович (Академічні візії, 2023)
Статтю присвячено теоретико-методичним і прикладним аспектам створення та використання відкритих онлайн-курсів навчальних дисциплін як вичерпного комплексу навчально-методичних матеріалів для здобувачів освіти, викладених на персональному сайті викладача. Зазначено, що вони дозволяють залучити до навчання у відкритому доступі велику кількість учасників віддалено у будь-який час. Окреслено основні індикатори якості відкритих онлайн-курсів навчальних дисциплін на сайті викладача такі, як завершеність, відвідуваність, релевантність, доступність. Обґрунтовано, що такі електронні освітні ресурси є прогресивними педагогічними засобами, які відповідають актуальному розвитку освіти, науки і практики, забезпечують більш ефективну організацію дистанційного навчання шляхом інтеграції необхідних інструментів для здобуття освіти.