Економіка знань як фактор конкурентоспроможності національної економіки - Семчук, Ж.; Соколов , О.; Шав’як, О.; Скрипник , С.; Ронів , С.; Лагута, В.; Когут , В. (Академічні візії, 2024)
У статті досліджується роль економіки знань як фактора конкурентоспроможності національної економіки в умовах глобалізації та швидкого технологічного прогресу. Проаналізовано основні характеристики економіки знань, механізми її впливу на продуктивність праці, якість продукції та послуг, а також технологічний розвиток. Наведено успішні приклади інтеграції економіки знань у національні економіки різних країн та визначено ключові виклики та бар'єри на шляху до її розвитку. Розглянуто перспективи розвитку економіки знань у контексті глобалізації, підкреслюючи значення інвестицій у науково-дослідницьку діяльність, освіту та інноваційну інфраструктуру. У статті підкреслено необхідність комплексного підходу для підвищення конкурентоспроможності національних економік через ефективну інтеграцію знань та інновацій.