Управління розвитком аграрної галузі в контексті сучасних економічних тенденцій - Петруха , Ніна Миколаївна; Каращенко , В’ячеслав Сергійович (Академічні візії, 2024)
У статті проведено комплексний аналіз управління розвитком аграрної галузі в умовах сучасних економічних тенденцій. Визначено, що аграрна галузь відіграє ключову роль у забезпеченні продовольчої безпеки, економічної стабільності та соціального розвитку. Однак галузь зіштовхується з численними викликами, такими як зміни клімату, нестабільність ринкових умов, технологічні зміни та обмеженість природних ресурсів. Для подолання цих викликів розроблено алгоритм впровадження інноваційних технологій та модель прийняття технологій в умовах сучасних економічних викликів, що сприяють підвищенню ефективності та стійкості аграрного виробництва. Запропоновано рекомендації щодо забезпечення належного фінансування, підтримки з боку держави та інвестування в освіту і підготовку кадрів. Перспективи подальших досліджень включають адаптацію існуючих технологій до специфічних умов регіонів, оцінку ефективності впроваджених інновацій та інтеграцію різних технологій у єдиний виробничий процес.