Синтез культурних гармоній: взаємодія китайських та європейських музичних мотивів у концерті для скрипки з оркестром «Любителі метеликів» - Лун, Лі Янь; Шуневич , М. В.; Табаков, П. А.; Хома , М. О. (Академічні візії, 2024)
Ця стаття розглядає розвиток скрипкової музики в Китаї та її взаємодію з європейськими музичними традиціями на прикладі концерту для скрипки з оркестром "Butterfly Lovers" Чень Гана та Чжань Хао. Висвітлено історичні умови, що сприяли зростанню інтересу китайських музикантів до європейських інструментів та музичної освіти. Особливий акцент зроблено на творчий симбіоз китайської традиції і світових музичних досягнень у концерті "Butterfly Lovers", який став символом культурного відродження після культурної революції. Розглядається вплив цього твору на світову музичну сцену та його популярність у різних інтерпретаціях і музичних жанрах, що свідчить про його виразність і універсальність.