Психологія групового впливу у формуванні раціональної економічної поведінки - Повстин, О. В.; Піцикевич, В. В.; Косач, І. В.; Паньків, Ю. В.; Мисаньо , О. Б.; Мельничук , Ю. І.; Рак , О. З. (Академічні візії, 2024)
Стаття присвячена дослідженню впливу групової динаміки на формування раціональної економічної поведінки. Розглянуто ключові психологічні аспекти, такі як: конформізм, групова поляризація та колективне мислення - і їхній вплив на прийняття економічних рішень. Висвітлено групові норми та їх вплив на економічні рішення, роль лідерства у формуванні економічної поведінки групи, а також ефект соціального впливу на індивідуальні економічні рішення. Проаналізовано теоретичні основи цих феноменів та їхнє значення для економічної науки і політики. Результати дослідження можуть бути корисними для розробки ефективних економічних політик та стратегій, що враховують психологічні аспекти групової поведінки.