Спрямованість державної політики у сфері експорту сільськогосподарської продукції: перспективи розвитку ринку сільськогосподарської продукції - Пустовіт, Олександр Юрійович; Піддубний, Олексій Юрійович; Браніцький, Олександр Миколайович (Академічні візії, 2024)
Займаючи лідуючі позиції у списку країн-експортерів сільськогосподарської продукції, Україна проявляє себе як країну, стійку до складних обставин та жорстких умов. Таким чином, актуальним є питання чіткого визначення майбутніх кроків у процесі експорту сільгосппродукції, адже саме послідовність та визначеність дій буде запорукою збереження своїх позицій на ринку експорту. Мета даної роботи – надати оцінку та опис наявним та можливим перспективам розвитку законодавства у напрямі покращення показників екпорту. Об'єктом дослідження є ринок сільськогосподарської продукції та його динамічний розвиток крізь призму євроінтеграції та воєнного стану. Предмети дослідження – аграрний сектор України, процес ліцензування товарів для екпорту, законодавство Європейського Союзу, національне законодавство стосовно експорту сільськогосподарськох продукції. Завдання даної статті – провести аналіз та зробити висновки стосовно подальших напрямків розвитку українського експортного бізнесу та ринку сільгоссподукції. Стаття складається зі вступної частини, розділу «Результати і обговорення», у якому викладено основний матеріал та обгрунтовано проміжні підсумки автора, та висновків, які узагальнюють проведене дослідження у короткому огляді.