Адміністративно-правова діяльність контролюючих органів у сфері експорту сільськогосподарської продукції - Пустовіт, Олександр Юрійович; Піддубний, Олексій Юрійович (Академічні візії, 2024)
З огляду на те, що Україна займає одне з перших місць у переліку країн-експортерів сільськогосподарської продукції, важливим є питання регулювання сфери експорту на законодавчому рівні. Однією зі складових успішного ведення міжнародної торгівлі є контроль за виконанням суб'єктами експорту покладених на них обов'язків, а також встановлених правил. Актуальною дана робота є через наявне зловживання суб'єктами агропромислового комплексу правилами експорту, що були дещо полегшені у період воєнного стану. Мета даної роботи полягає у комплексному дослідженні національного законодавства й наданні висновків стосовно правових норм, що регулюють діяльність органів нагляду і контролю. Об'єктом дослідження постають певні державні органи, які мають повноваження контролювати порядок виконання суб'єктами агропромислового комплексу зобов'язань у сфері екпорту продукції. Предметами дослідження є законодавство, адміністративно-правові інструменти контролю та нагляду, функції та повноваження контролюючих органів. Наукова робота складається зі вступної частини; розділу, у якому викладено основний зміст стосовно поставленої мети роботи, та висновків, які слугують підсумком даної статті.