Обґрунтування підходів до оцінювання комплементарності стратегії маркетингу та логістики автотранспортних підприємств - Герило, В. Я. (Академічні візії, 2024)
У статті розглядається актуальність розробки методики оцінювання комплементарності стратегій маркетингу та логістики автотранспортних підприємств в умовах зростання конкуренції та глобалізації ринків. Визначено основні чинники, що впливають на ефективність взаємодії маркетингових і логістичних підрозділів підприємств, а також розроблено методику, яка дозволяє оцінити рівень синергії між цими напрямами діяльності. Запропоновано інструменти оцінювання комплементарності, серед яких аналіз взаємозв'язків, сценарний аналіз, експертне оцінювання методом Delphi та аналіз мережевих взаємодій. Апробація методики на прикладі автотранспортного підприємства продемонструвала її ефективність у підвищенні результативності операцій та оптимізації витрат. Зроблено висновок про важливість застосування методики для підтримки стійкості та конкурентоспроможності автотранспортних підприємств у сучасних умовах.