Аналіз соціально-економічних показників сталого розвитку у контексті досягнення інтелектуальної безпеки нації - Кошовий, Б.-П. О. (Академічні візії, 2024)
У статті здійснено аналіз соціально-економічних показників сталого розвитку у контексті досягнення інтелектуальної безпеки нації. Встановлено, що інтелектуальний потенціал відіграє важливу роль у забезпеченні національної безпеки, стійкості та конкурентоспроможності держави. Оцінка показників, пов'язаних із освітою, інноваційною діяльністю та високотехнологічними секторами економіки, вказує на існування значних диспропорцій у розвитку між різними регіонами країни. Підкреслено важливість удосконалення системи збору та обробки даних для ефективного стратегічного планування. Рекомендовано розробку заходів, спрямованих на зміцнення освітньої та наукової інфраструктури, а також підтримку високотехнологічних галузей для досягнення інтелектуальної безпеки нації в умовах сучасних викликів.