Формування лідерських якостей у здобувачів вищої освіти засобами неформальної освіти - Заболотна, Альона Вадимівна; Поліщук, Тетяна Вікторівна; Манзій, Олена Павлівна; Новікова, Тетяна Петрівна; Оленич, Катерина Володимирівна (Академічні візії, 2024)
Авторами розглядаються актуальні питання розвитку лідерських якостей здобувачів за допомогою інструментів і методів неформальної освіти; досліджуються концепція лідерства та основні компоненти лідерських якостей, методи їх розвитку в контексті освітнього процесу. Досліджено та проаналізовано інформаційні джерела та встановлено яким чином неформальна освіта сприяє розвитку лідерських якостей у здобувачів вищої освіти. Розроблено рекомендації щодо інтеграції підходів у систему освіти, проаналізовано сучасні підходи та практики, що сприяють розвитку лідерства й можуть бути використані для вдосконалення програм професійного й особистісного розвитку. Надання здобувачам освіти можливостей для ефективного самовираження й управлінської діяльності в різних сферах суспільного життя.