Концептуальні засади інвестиційного забезпечення розвитку підприємств України - Торбич, Богдан Віталійович (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто концептуальні засади інвестиційного забезпечення розвитку підприємств України в умовах сучасних економічних і геополітичних викликів, пов’язаних із військовою агресією РФ. Проаналізовано основні теорії інвестування, зокрема класичний, неокласичний, кейнсіанський та інноваційний підходи, з акцентом на їхню адаптацію до потреб національної економіки в умовах кризових та післявоєнних реалій. Окрему увагу приділено механізмам державно-приватного партнерства та ролі інноваційних підходів у формуванні конкурентоспроможності підприємств. Запропоновані концепції є основою для розробки ефективної інвестиційної політики, спрямованої на економічне відновлення, соціальну стабільність та зміцнення національної безпеки. Результати дослідження можуть бути застосовані для побудови стійкої інвестиційної інфраструктури, що відповідає потребам України в умовах глобальної нестабільності.