Порівняльний аналіз онлайн шкіл з вивчення англійської мови в Україні - Хмелівська , Світлана Іванівна; Шикиринська, Ольга Борисівна; Брида, Олександр Ростиславович (Академічні візії, 2024)
Актуалізація необхідності трансформації підходів до вивчення англійської мови зумовлена як загальною динамікою освітньої системи в сторону дистанційного навчання, так і позиціонуванням англійської як невід’ємної складової професійної компетентності здобувачів освіти сучасності. Активний євроінтеграційний курс розвитку України інтенсифікує актуальність окресленої проблематики. У зв’язку з цим, стрімкого розвитку здобувають онлайн-платформи для інформального та неформального освітнього процесу і оптимізації традиційної навчальної системи. Метою дослідження є порівняльна аналітика онлайн-шкіл з вивчення англійської мови в Україні. У статті проаналізовано психолого-педагогічні особливості застосування онлайн-платформ, проведено аналіз результативності популярних онлайн-ресурсів, визначено пріоритетні напрямки асиміляції традиційних підходів до вивчення англійської мови та потенціалу онлайн-платформ. Встановлено, що інтерактивні онлайн-платформи формують практичну основу для успішного застосування отриманих знань та навичок у контексті англійської мови. У процесі дослідження ідентифіковано основні чинники, що вливають на підвищення якості використання онлайн-шкіл з вивчення англійської мови в Україні. У процесі дослідження визначено, що імплементація інноваційних підходів в освітніх програмах викладання дозволяє здобувачам освіти отримувати практичні навички в шляхом активної взаємодії з низкою нестандартних методів та форм роботи. Обґрунтовано, що використання онлайн-шкіл з вивчення англійської мови сприяє не лише ефективному опануванню навичками іншомовної комунікації, але й сприяє активному розвитку соціальної компетентності здобувачів освіти.