Роль бізнес-консультування у цифровій трансформації підприємств: як адаптувати бізнес до нових реалій - Іоанно, Владислав Валерійович (Академічні візії, 2024)
У статті визначено роль бізнес-консультування у цифровій трансформації підприємств та способи адаптації бізнесу до нових реалій. Встановлено, що одним з важливих аспектів цифрової трансформації є перегляд традиційних бізнес-моделей. Охарактеризовано роль бізнес-консультування: аналіз поточного стану бізнесу, розробка стратегії трансформації, управління змінами, впровадження інноваційних рішень, оцінка результатів і коригування стратегії. Відображено модель впливу цифрового середовища на консалтингову сферу через модель функціонування сучасного підприємства, яке прагне досягти цифрового лідерства в наданні бізнес-консультацій. Визначено способи адаптації бізнесу до нових реалій: ставити клієнта в центр уваги, інвестування в технології, створення культури інновацій, навчання та розвиток персоналу, співпраця з експертами. Доведено, що бізнес-консультанти грають важливу роль у цифровій трансформації, допомагаючи підприємствам адаптуватися до змін.