Оптимізація засобів наочності під час проведення практичних занять з тактико-спеціальної підготовки у військових ВНЗ - Демченко, Олексій Миколайович (Академічні візії, 2024)
У статті розглядається значення засобів наочності для тактико-спеціальної підготовки курсантів у військових вищих навчальних закладах. Проведено аналіз сучасних технологій, таких як віртуальна реальність, інтерактивні тренажери та мультимедійні симуляції, що сприяють ефективному засвоєнню тактичних знань і навичок. Запропоновано класифікацію засобів наочності на основі їх функціональної специфіки та особливостей використання у військовій освіті. У результаті дослідження розроблено нові принципи оптимізації наочних засобів, що враховують реалістичність, інтерактивність та національно-патріотичну спрямованість навчання, орієнтовані на підвищення професійної підготовки військових фахівців. Дослідження є вагомим внеском у розвиток методологічної бази військової педагогіки, що відповідає вимогам сучасної обороноздатності країни.