Конституція України, міжнародні договори та міжнародно-правові акти як джерела екологічного права потребує виправлень. - Кметь, Т. О.; Антонюк, О. О. (Академічні візії, 2024)
У даній статті досліджуються Конституція України, міжнародні договори та міжнародно-правові акти як джерела екологічного права. Наукова стаття ґрунтовно аналізує норми та принципи, закріплені в цих документах, що стосуються охорони навколишнього середовища. Адже Конституція України,як основний закон визначає основні засади екологічної політики держави, гарантує право громадян на безпечне довкілля та зобов'язує державу вживати заходів щодо його охорони.Не менш важливе місце посідають міжнародні договори,тому Україна ратифікувала численні міжнародні договори з екологічних питань, які стають частиною її національного права і мають пріоритет перед законами. До категорії міжнародно-правових актів належать декларації, принципи та інші документи, які не мають прямої юридичної сили, але відіграють важливу роль у формуванні екологічного права та спрямують правотворчу діяльність держави.