Поняття та складові системи управління якістю в менеджменті підприємств - Бабій, Сергій Петрович (Академічні візії, 2024)
Стаття присвячена аналізу концепції системи управління якістю в менеджменті підприємств, що є важливим чинником для забезпечення конкурентоспроможності та стійкого розвитку. Розглянуто ключові складові системи управління якістю, включаючи стратегічне керівництво, залучення персоналу, стандарти якості, методи контролю та інформаційні технології, які сприяють постійному вдосконаленню якості продукції та послуг. Окрему увагу приділено ролі культури якості, яка забезпечує внутрішню цілісність процесів та формує надійний фундамент для задоволення потреб споживачів і зміцнення репутації компанії. Дослідження надає практичні рекомендації щодо впровадження ефективної системи управління якістю, що відповідає сучасним міжнародним стандартам та викликам ринкового середовища.