Зміст поняття корупції як об’єкта державної антикорупційної політики - Кузик , Денис Олександрович (Академічні візії, 2024)
У статті досліджено правову природу корупції як об’єкта державної антикорупційної політики. Здійснено аналіз історичних етапів розвитку поняття корупції в українському та міжнародному праві. Розкрито ключові методологічні підходи до визначення її змісту, зокрема юридичний, соціально-економічний та етико-моральний. Особливу увагу приділено впливу корупції на ефективність функціонування державних інститутів, а також сучасним механізмам запобігання та протидії цьому явищу. Досліджено роль цифрових технологій у боротьбі з корупцією, які сприяють прозорості та підзвітності органів державної влади. Окреслено перспективи гармонізації антикорупційного законодавства України з міжнародними стандартами, що є необхідним кроком для інтеграції в глобальний правовий простір та посилення національної безпеки в умовах воєнної агресії. Зроблено висновок, що комплексний підхід до боротьби з корупцією є запорукою сталого розвитку держави та підвищення довіри суспільства до інституцій влади.