Роль професійних організацій у забезпеченні якості музикотерапевтичної освіти в США - Сторонська, Оксана Степанівна; Рузяк, Тетяна Іванівна (Академічні візії, 2024)
Статтю присвячено визначенню й обґрунтуванню ролі професійних організацій у розвитку системи музикотерапевтичної освіти в США. Зокрема вона передбачала вивчення діяльності Американської асоціації музичної терапії, заснованої в 1998 році в результаті злиття Національної асоціації музичної терапії та Міської федерації музикотерапевтів, у напрямку стандартизації та підвищення якості професійної підготовки фахівців з музичної терапії в університетах США. У результаті дослідження проаналізовано низку нормативних документів Американської асоціації музичної терапії щодо організації професійної підготовки музикотерапевтів, схарактеризовано її вимоги щодо її очікуваних результатів, розкрито пропозиції щодо побудови бакалаврських та магістерських освітніх програм з відповідної спеціальності. У підсумку встановлено гнучкість стандартів і вимог Американської асоціації музичної терапії щодо підготовки фахівців з музичної терапії задля можливості її оперативного оновлення відповідно до динамічних потреб та умов їх подальшої професійної діяльності, а також врахування регіональний традицій в цій сфері музикотерапевтичної освіти.