Функції превенції фінансової відповідальності - Ковалів, М. В. (Академічні візії, 2024)
У статті на підставі комплексного підходу та системного аналізу чинного законодавства, у контексті європейської інтеграції України, розглянуто функції превенції фінансової відповідальності. Об’єктом дослідження виступають суспільні відносини, що піддаються превентивному впливу фінансової відповідальності. Предметом дослідження є функції превенції фінансової відповідальності. Превентивна функція фінансової відповідальності – це напрям правового впливу норм юридичної відповідальності на поведінку суб’єктів суспільних відносин, що полягає у запобіганні правопорушенням у фінансовій сфері держави.