Теоретичні основи та особливості функціонування системи управління персоналом - Ярмус, Тарас Богданович (Академічні візії, 2024)
У статті досліджено теоретичні основи та сучасні підходи до функціонування системи управління персоналом, зокрема в умовах трансформаційної економіки. Окреслено еволюцію наукових поглядів на управління людськими ресурсами, розкрито сутність і значення основних структурних елементів системи. Особливу увагу приділено впливу цифровізації, ролі корпоративної культури та лідерства, а також інноваційним підходам, що включають використання HR-технологій, гнучкі моделі управління та забезпечення психологічного добробуту працівників. Одержані результати підкреслюють важливість інтеграції інноваційних практик у систему управління персоналом для підвищення адаптивності та стійкості організацій. Теоретичне значення роботи полягає у систематизації сучасних концепцій управління персоналом, що дозволяє розробляти ефективні стратегії з урахуванням глобальних і національних викликів.