Зв’язок між становленням цифрової економіки та поглибленням інтеграції країн-членів ЄС - Іванцов, С. В. (Академічні візії, 2023)
Широке використання цифрових технологій, їх проникнення у економічні системи всіх рівнів, призвело до появи цифрової економіки. Її становлення відбувається у тому числі зокрема на міжнародно-регіональному рівні, зокрема у ЄС. З огляду на це, виконано обґрунтування зв’язку між становленням цифрової економіки та поглибленням інтеграції країн-членів ЄС. Основними напрямами дослідження є: поглиблення економічної інтеграції; розбудова єдиного соціально-економічного простору; розширення компетенцій ЄС; підтримка політичної системи та гармонійного громадянського суспільства. Виокремлено особливості сучасного етапу еволюції європейської інтеграції, пов'язані зі становленням цифрової економіки. Обґрунтовано інтеграцію в цифровій сфері (цифрова інтеграція), яка передбачає створення інститутів, інфраструктури та інших умов для становлення цифрової економіки. Наголошено на необхідності розгляду цифрової економіки ЄС як цілого та вираховування її впливу на всі міжнародно-регіональні процеси.