Оцінювання ефективності бізнес-процесів господарюючих суб’єктів на ринку логістичних послуг в умовах військового стану - Гірна, Ольга Богданівна (Академічні візії, 2024)
У статті досліджується ефективність бізнес-процесів суб’єктів господарювання на ринку логістичних послуг України в умовах військового стану. Основна увага приділяється діяльності автомобільного вантажного транспорту як ключового елемента логістичної системи. Автор виділяє ключові бізнес-процеси транспортних підприємств, серед яких планування перевезень, моніторинг і управління ризиками, технічне обслуговування, цифровізація, робота з клієнтами та фінансове управління. Для оцінки ефективності застосовано методику «відстань до еталону», яка дозволяє порівняти компанії галузі за рівнем оптимізації бізнес-процесів. Результати дослідження свідчать, що ТзОВ «Транс-Сервіс-1» посідає друге місце серед конкурентів завдяки високим показникам у сфері технічного обслуговування, цифровізації та обслуговування клієнтів, але має потенціал для вдосконалення в маршрутизації та моніторингу перевезень.