Шляхи реалізації фахової компетентності у курсі «Медична біохімія» для спеціальності 224 «Технології медичної діагностики та лікування» - Малишевська, Ганна; Прадій, Тетяна; Яніцька, Леся (Академічні візії, 2024)
У статті розглядаються питання реалізації фахової компетентності здобувачів спеціальності 224 «Технології медичної діагностики та лікування» в курсі «Медична біохімія». Медична біохімія – є фундаментальною дисципліною освітньої програми. Вивчення дисципліни необхідно для розуміння основних біохімічних процесів, що відбуваються в організмі людини в нормі та при патології. Сформувати фахові компетентності здобувачів дозволяє клініко-діагностичного мислення. Знання з дисципліни закладають лікарю-лаборанту не лише розуміння біохімічних основ розвитку патологічних процесів, але й навички використовувати ці знання для діагностики хвороб, контролю лікування та розробки нових підходів до профілактики захворювань. Розвиток клініко-діагностичного мислення майбутнього лікаря-лаборанта здійснюється на основі набутих ними знань про основні біохімічні механізми перетворення біомолекул в організмі людини.