АНАЛІЗ ТЕХНІКИ НАПАДАЮЧОГО УДАРУ В ВОЛЕЙБОЛІ - Ковальчук, Роман Олександрович; Шинкарук, Віктор Олександрович; Черевко, Андрій Ігорович (Академічні візії, 2024)
Техніка нападаючого удару у волейболі – елемент гри, якому приділяється пріоритетна увага у навчально-тренувальному процесі. Стаття пропонує аналіз ключових аспектів, що визначають ефективність цього важливого елементу гри. Нападаючий удар значно впливає на результативність команди. Цей технічний прийом вимагає високої координації, сили та точності. Дослідження показують, що техніка нападаючого удару включає кілька фаз: підготовчу, розбіг, стрибок, контакт з м’ячем та приземлення. Кожна з цих фаз має свої особливості та вимоги. Важливою складовою є правильне виконання кожної фази, що забезпечує максимальну ефективність удару. Аналізуються питання організації навчально-тренувального процесу з волейболу. Розглядається концепція техніки нападаючого удару та надаються рекомендації щодо побудови тренувального процесу для вдосконалення нападаючого удару. Основний фокус статті зосереджений на детальному розгляді елементів техніки нападаючого удару, включаючи позицію гравця перед ударом, розгін і стрибок, контакт з м'ячем, техніку завершення удару та приземлення.