Економічна географія сталого туризму: можливості та виклики для розвитку регіонів - Березівська, Оксана Йосипівна; Герасименко, Оксана Володимирівна; Богайчук, Валентин Олександрович (Академічні візії, 2024)
У статті досліджується економічна географія сталого туризму як важливий інструмент для розвитку регіонів, що дозволяє оцінити взаємозв'язок між економічними, соціальними та екологічними аспектами туристичної діяльності. Визначено, що сталий туризм розглядається як багатовимірна концепція, що інтегрує екологічні, економічні та соціальні аспекти для забезпечення гармонійного розвитку регіонів. Встановлено, що стійкість є фундаментальним елементом трансформації туристичної галузі, що визначає її здатність до адаптації та довгострокового функціонування з урахуванням економічних, соціальних та екологічних викликів. Визначено, що поновлення туристичних потоків після пандемії призвело до повернення старих проблем. Дослідження підтверджує, що для забезпечення довгострокової конкурентоспроможності сектору туризму необхідно орієнтуватися на підтримку стійкого попиту, усунення інфраструктурних обмежень і максимізацію соціально-економічного впливу туризму на глобальному рівні.