Інфографіка як інструмент оптимізації освітнього процесу медичної біохімії - Яніцька, Л. В.; Постернак, Н. О.; Скоробогатова, З. М.; Матвієнко, А. Г. (Академічні візії, 2025)
Підготовка здобувачів вищої медичної освіти є довготривалим та відповідальним процесом, так як отримані знання будуть слугувати підґрунтям для надання якісної медичної допомоги. Одним із важливих компонентів підготовки є вивчення дисципліни «Медична біохімія», яка належить до фундаментальних дисциплін та вважається складною при вивченні. Досліджено вплив використання візуальної інформації (тексту, схеми, інфографіки) на якість формування системи знань у здобувачів вищої медичної освіти (ЗдВМО). Отримані результати підкреслюють значення психологічних механізмів засвоєння інформації здобувачами під час навчання із залученням різних типів візуалізації освітнього матеріалу та якість засвоєння знань з біохімії, що доводить ефективність розроблених візуальних матеріалів.