Діяльність сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України - Крамар, Р. І.; Комарницький, М. М.; Рібун, В. В.; Чапран, І. Р.; Запотічний, В. В.; Юкиш, Є. Д. (Академічні візії, 2024)
Конституція України передбачає, що права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. При цьому в Основному Законі зазначено, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави. Важливою функцією держави є забезпечення верховенства права, законності й правопорядку, а також надання пов'язаних із ними послуг. В цій сфері особливе місце посідає діяльність Міністерства внутрішніх справ, зокрема його сервісних центрів. Сервісні центри МВС включають Головний сервісний центр та регіональні сервісні центри. Головний сервісний центр МВС здійснює надавання послуг, віднесених до компетенції Міністерства внутрішніх справ, а також є безпосереднім учасником реалізації державної політики щодо надання адміністративних послуг. Сервісні центри МВС надають послуги щодо реалізації громадянами своїх прав в контексті діяльності МВС.