Досвід впровадження навичок ультрасонографічних досліджень в навчальну програму студентів Національного медичного університету імені О.О.Богомольця на практичних заняттях з хірургії - Козлов, С. М.; Ліссов, О. І. (Академічні візії, 2025)
Ультрасонографія (УЗД) відіграє важливу роль у сучасній хірургії завдяки своїй неінвазивності, точності та швидкості діагностики. У медичних навчальних закладах спостерігається зростаючий інтерес до впровадження практичних навичок УЗД у навчальні програми для підвищення клінічної компетентності майбутніх хірургів. Стаття висвітлює важливість інтеграції ультрасонографії в освітній процес, аналізує ефективність різних методів навчання та їхній вплив на якість підготовки студентів. Результати показують, що навчання УЗД покращує здатність студентів до швидкого ухвалення рішень в умовах невідкладної допомоги та сприяє підвищенню впевненості у роботі з пацієнтами.