Порівняльний аналіз моделей підготовки докторів філософії в галузі освіти: досвід КНР та України - Шпанюк, К.В. (Академічні візії, 2024)
У статті подано порівняльний аналіз моделей підготовки докторів філософії в царині освіти в КНР та Україні. Проаналізовано організаційно-структурні аспекти підготовки, основні етапи навчання та вимоги до кандидатів в КНР та Україні. Особливу увагу приділено програмам навчання та науковому керівництву, надано їх порівняльну характеристику. Розглянуто перспективи удосконалення моделей підготовки в Україні та КНР. Надано рекомендації щодо вдосконалення підготовки докторів філософії в Україні. Визначено перспективи та можливості для розвитку міжнародної співпраці між КНР та Україною у галузі підготовки наукових кадрів. Перспективним напрямом подальших досліджень у галузі підготовки докторів філософії в Україні та КНР є вивчення та впровадження ефективних інноваційних підходів до навчання, що дозволить значно покращити підготовку висококваліфікованих фахівців і підвищити ефективність наукових досліджень у країні.