Біомеханічний аналіз регуляції просторової організації тіла гімнастів - Буховець, Б. О.; Погорелова, О. О.; Литвиненко, Ю. В.; Прокоф'єва, Л. А.; Дишель, Г. О. (Академічні візії, 2025)
У представленому науковому досліджені відображено результати аналізу статодинамічної стійкості тіла гімнастів високої кваліфікації за положенням його регуляції під час виконання трьох різних рухових тестів (проба «стійка на руках – руки розташовані на відстані ширини плечей», проба Бірюк, проба Ромберга складна). Метою наукового дослідження була оцінка індивідуальних способів регуляції положень тіла гімнастів високої кваліфікації під час виконання завдань на стійкість тіла в рухових тестах. Проводячи аналіз та оцінку отриманих результатів, ми відзначаємо факт дискоординації вертикального положення тіла в більшості випробовуваних у зв’язку з неспецифічністю запропонованого випробуваного тесту – стійка на високих полупальцях.