Формування ключових компетентностей здобувачів початкової мистецької освіти через призму функцій музичного мистецтва - Ушакова, Оксана Анатоліївна (Академічні візії, 2025)
У статті досліджено процеси формування ключових компетентностей здобувачів початкової мистецької освіти, зокрема музичної, в умовах впливу циклічного характеру розвитку культурного та освітнього просторів. Проаналізовано важливість когнітивних цілей підготовки здобувачів початкової мистецької освіти, які відповідають сучасним соціально-економічним викликам. Виокремлено функції музичного мистецтва, які сприяють духовному становленню особистості здобувача освіти. Сформовано систему мистецьких цілей підготовки здобувачів початкової мистецької освіти музичного спрямування щодо свободи творчості, самоідентифікації та полікультурності. Запропоновано систему управління результатами навчання здобувачів початкової мистецької освіти на основі інтеграції когнітивних та мистецьких освітніх цілей, що підвищує якість мистецької освіти, сприяючи більш ефективному розвитку творчої особистості здобувачів.