Щодо розмежування понять «нормотворчість» і «правотворчість» - Новіков , В.В. (Академічні візії, 2022)
В статті досліджуються питання співвідношення складових елементів категорій «нормотворчість» і «правотворчість». Визначено, що вони є суміжними категоріями. Підкреслено, що поняття критерій «нормотворчість» відрізняється від поняття «правотворчість».Обґрунтовано позицію відносно змістовної різниці складових елементів та елементів нормотворчості. Доведено, що складові елементи цих категорій не є їх стадіями. Стверджується, що нормотворчість є більш ширшою категорією в порівнянні з правотворчістю. Нормотворчість це процес створення і закріплення соціальних і правових норм. Підкреслено, що нормотворчій процес уявляє як правознавчий так і соціологічний інтерес. Зауважено, що нормотворчій процес співпадає за обсягом з правоутворенням, а його заключним етапом є право закріплення, що по суті є правотворчістю. Констатовано, що законотворчість є підвидом правотворчості.