Маркетингові стратегії формування емоційного бренду малого бізнесу в умовах нестабільного ринку - Рижих, Максим Ігорович; Циба, Дар’я Володимирівна (Академічні візії, 2025)
У статті досліджено зростаючу роль емоційного брендингу в межах маркетингових стратегій мікропідприємств, які функціонують в умовах нестабільного та висококонкурентного ринкового середовища. Емоційний брендинг розглядається як стратегічний інструмент формування довгострокової споживчої лояльності, стимулювання афективної залученості та створення ціннісного брендингового досвіду, що виходить за межі суто транзакційної взаємодії. У центрі уваги дослідження – аналіз ролі просторової архітектури, персоналізованого сервісу та культурно-символічного конструювання «відчуття місця» як ключових елементів формування споживчих уявлень і емоційної прихильності до бренду. Обґрунтовується, що зазначені компоненти сприяють формуванню цілісної брендової наративності, яка відображає цінності, естетичні орієнтири та ідентичність цільової аудиторії. У висновках наголошено, що для малого бізнесу емоційний брендинг виступає не другорядною естетичною складовою, а фундаментальним чинником сталої цінності бренду й довгострокової конкурентоспроможності.