Політичні аспекти репатріації трудових мігрантів - Янковська , Л.А.; Роман , Л. П. (Академічні візії, 2022)
У основі розробки політики реінтеграції трудових мігрантів вважаємо за доцільне закладати положення теорії сталого розвитку, трудової міграції та мобільності трудових ресурсів, міграційної політики. На наше переконання, питання трудової міграції нині є одним з центральних у розробці політичних шляхів досягнення сталого розвитку України. За загальноприйнятим визначенням, сталий розвиток сприяє задоволенню потреб нинішнього покоління без загрози для майбутніх поколінь. У статті досліджено теоретичні засади репатріації трудових мігрантів. Розглянуто принцип та цілі сталого розвитку як основу репатріації трудових мігрантів. Виявлено недоліки існуючих підходів до тлумачення понять, пов’язаних з трудовою міграцією. На основі узагальнення існуючих підходів до характеристики елементів поняття репатріації запропоновано його нове визначення.