Особливості впровадження ділових ігор у графічну підготовку студентів-першокурсників аграрних університетів - Джеджула, Олена Михайлівна; Вовк, Павло Васильович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті досліджено психолого-педагогічні аспекти впрвадження ділових ігор у графічну підготовку студентів першого курсу інженерно-технологічних спеціальностей. Проаналізовано вітчизняний та зарубіжний досвід впровадження ділових ігор у навчальний процес у вищій школі. Запропоновано етапи проєктування гри, структурування сценарію, підготовку студентів, роль викладача та оцінювання результатів. Визначено критерії ефективності та принципи організації ділових ігор. Наведено приклад імітаційної ділової гри для студентів, що навчаються за спеціальностями G13 Харчові технології та навчальної розвивально-діагностичної гри. Проаналізовано вплив імітаційних ділових ігор на формування професійних, когнітивних та соціальних компетентностей. Наведено результати експериментальної роботи з провадження ділових ігор для студентів за спеціальностями G13 Харчові технології та G11 Машинобудування.