Специфіка використання сучасних медіатехнологій при викладанні англійської мови у закладах вищої освіти - Голуб, Юлія Іванівна; Надточій, Наталя Олександрівна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті розглянуто специфіку використання сучасних медіатехнологій у процесі викладання англійської мови у закладах вищої освіти. Акцент зроблено на їх дидактичному потенціалі та здатності формувати іншомовну, професійну, соціокультурну й медіакомунікативну компетентності студентів. Окреслено переваги створення інтерактивного освітньо-пізнавального середовища, яке поєднує колективні та індивідуальні форми навчання. Проаналізовано роль онлайн-словників, мультимедійних ресурсів та електронних платформ у розвитку пізнавальної активності. Запропоновано низку інтерактивних і креативних завдань для аудиторної та дистанційної роботи. Матеріали можуть бути використані викладачами іноземних мов для удосконалення методик навчання в умовах цифрової трансформації освіти.