Проблемні аспекти лепбукінгу в початковій школі - Меленишин, Наталія Борисівна; Ступак, Галина Адольфівна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті висвітлено теоретичні засади використання лепбуків у початковій школі і здійснено аналіз труднощів, що виникають під час організації лепбукінгу. Розглянуто проблеми, пов’язані з обмеженістю матеріально-технічної бази, нестачею детальних практичних рекомендацій для вчителів, а також низьким рівнем підготовленості учнів до виконання творчих завдань. Акцентовано увагу на педагогічних бар’єрах: небажанні деяких педагогів упроваджувати лепбуки через великий об’єм роботи і обмежений час на уроках. Виокремлено шляхи подолання зазначених проблем, зокрема через удосконалення навчально-методичного забезпечення та підвищення кваліфікації вчителів, відповідальне ставлення до підготовки матеріалів. Окреслено перспективи лепбукінгу як ефективного засобу розвитку самостійності, творчості та інтеграції знань у молодших школярів.