Взаємодія Служби безпеки України з іншими правоохоронними органами під час досудового розслідування - Гудима, Віталій Валерійович (Академічні візії, 2025)
У статті досліджено поняття й різноманітні форми взаємодії Служби безпеки України (далі – СБУ ) з іншими правоохоронними органами під час проведення досудового розслідування. Особлив у уваг у приділен о аналізу організаційних, процесуальних та правових аспектів такої взаємодії, зокрема при розслідуванні окремих видів кримінальних правопорушень, що належать до підслідності СБУ. Зокрема, розглянуто особливості взаємодії під час розслідування терористичних правопорушень, злочинів, що посягають на навколишнє середовище, а також правопорушень у сфері державного фінансового контролю. О бґрунтовано, що ефективне здійснення взаємодії СБУ з іншими правоохоронними органами ґрунтується не лише на положеннях кримінально-процесуального законодавства, а й на низці нормативних актів, зокрема спільних наказах СБУ та органів, уповноважених здійснювати досудове розслідування. Крім того, враховано участь органів, які залучаються до допомоги в проведенні досудового розслідування, що дозволяє забезпечити комплексний та скоординований підхід до розслідування кримінальних правопорушень різних категорій .