Окремі теоритичні та практичні аспекти судового розгляду та виконання деяких категорій справ про виселення з урахуванням Європейських стандартів - Сатановська, О.В. (Академічні візії, 2025)
Анотація. Сучасний стан правового регулювання житлових правовідносин, особливо в умовах військової агресії рф та процесів гармонізації національного законодавства з європейськими стандартами, потребує систематизації знань і переосмислення понять житлового права. Метою статті стало узагальнення підходів до класифікації справ про виселення в міжнародно-правовому та національному вимірі, а також правовий аналіз проблем виселення у справах про позбавлення права користування житлом та у справах про видачу обмежувального припису (у частині обмеження права на користування житлом). Результатами наукового дослідження є порівняльний аналіз видів виселення за рівнем правового регулювання, джерелами, формою захисту та видами провадження, а також науквовий аналіз процесуальних особливостей судового розгляду та виконання справ про позбавлення права користування житлом та у справах про видачу обмежувального припису. Ключові слова: примусове виселення, європейські стандарти, цивільний процес, обмежувальний припис, виконання судових рішень про виселення, судовий розгляд справ про виселення.