Генеративний штучний інтелект в парадигмі вищої мистецької освіти - Гончарук, Сергій Миколайович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті досліджено проблематику використання генеративного штучного інтелекту в навчальному процесі мистецьких ЗВО. Дослідження виявило, що генеративний штучний інтелект у вищій мистецькій освіті сприяє: стимулюванню творчості; надає інструментарій для розробки навчальної програми з мистецьких спеціальностей; сприяє оптимізації досвіту студентів (шляхом стимулювання мотивації навчання, покращення інтерактивності та участі); створенню механізму оцінювання та зворотного зв’язку. Констатовано, що застосування генеративного штучного інтелекту в навчальному процесі мистецьких закладів вищої освіти не лише підвищує партисипацію студентів, але й сприяє їх послідовному когнітивному, емоційному та соціально-культурному розвитку.